Podpora
Language

MENU

alpineman xtri logo

 

Podpora

Alpineman Xtreme Triathlon je delno samooskrbna ekstremna triatlonska preizkušnja, ki od tekmovalca zahteva velike fizične in mentalne obremenitve. Zaradi varnostnih razlogov vsak tekmovalec mora imeti uradnega spremljevalca, ki ga v času dirke oskrbuje z vso potrebno podporo, kot so oblačila ter hrana in pijača.


Spremljevalec mora tekmovalca spremljati med kolesarskim delom dirke, kjer ni organiziranih postojank s stani organizatorja. Kombinacija spreminjajoče nadmorske višine in nepredvidljivega alpskega podnebja lahko privede do velikih temperaturnih razlik, katerih efekt je lahko dodatno ojačan zaradi močnih vetrov ter dežnih ali snežni padavin. Za najboljše počutje tekmovalca mora zato poskrbeti spremljevalec v svojem vozilu, ki mu je dovoljeno ustavljati in nuditi podporo na vnaprej označenih in predstavljenih mestih tekom trase.


Zavedamo se, da je vsakršna pomoč izredno dobrodošla, zato smo se odločili, da v menjalnih prostorih in na tekaškem delu tekmovanja organiziramo postojanke oziroma okrepčevalnice in s tem razbremenimo uradnega spremljevalca tekmovalca. Na okrepčevalnicah bo organizator tekmovalcem in spremljevalcem nudil pijačo in prigrizke.

 

Med tekaškim delom bodo organizirane tri okrepčevalnice, približno na vsakih 10 km. Prva okrepčevalnica bo organizirana v Tolminu (8,8 km (192,6 km), 205 m), blizu cerkve Matere Božje, kjer bodo tekmovalni in spremljevalci lahko napolnili baterije pred dolgem in napornem začetnem vzponu. Druga okrepčevalnica se bo nahajala v vasi Tolminske Ravne (20,7 km (204,5 km), 915 m), kjer bo postavljena tudi časovna zapora.

Tekmovalci, ki ne bodo pravočasno prispeli do te točke oziroma ne bodo sposobni nadaljevati, bodo dirko zaradi varnostnih razlogov zaključili na tem mestu.
Tretja in zadnja postojanka pred ciljem bo tekmovalcem na voljo ob koči na Planini Zadnji Vogel (32,6 km (216,4 km), 1415 m).

Novice

Sledenje dogajanju okoli Alpineman Xtreme Triathlon dogodka je lahko izredno enostavno.
V spodnje polje vpišite svoj e-poštni naslov in se naročite na novice.


 

Sponzorji