Domov
Language

MENU

alpineman xtri logo

images/IACF/iacf_1.jpg

Predstavitev proge

AlpineMan Xtreme Triathlon je triatlonska preizkušnja železne dolžine, ki se odvija v osrčju Julijskih Alp, v severozahodnem delu Slovenije. 4900 pozitivnih višinskih metrov, ki se naberejo čez celotno progo, brez dvoma daje dirki oznako ekstremna preizkušnja. Tekmovalci bodo svojo pot začeli v Ukancu s 3,8 km dolgim plavalnim odsekom čez največje stalno slovensko jezero, Bohinjsko jezero, ki je obkroženo s Spodnjimi Bohinjskimi gorami in prepadno Komarčo. Po menjavi na vzhodni obali jezera 180 km dolg kolesarski odsek preči gozdnato planoto Pokljuko in prelaz Vršič, ki velja za najvišji cestni prelaz vzhodnih Julijskih Alp. Pot tekmovalce pripelje v dolino Soče, kjer jih na zadnjem delu vseskozi spremlja smaragdno zelena reka Soča. Iz drugega menjalnega prostora v vasi Kamno se 43 km dolgi tekaški del prične z relativno ravnim odsekom do Tolmina, kateremu sledi vzpon na 1922 m visok Vogel, ki postreže s čudovito panoramo. Tekaška proga se nato spusti po smučišču Vogel do Ukanca in se zaključi v Ribčevem Lazu na vzhodni obali Bohinjskega jezera.  

Plavanje

Plavanje

Dolžina: 3,8 km
Temperatura vode: 15 °C
Podpora reševalcev

Preberi več ...
Kolesarjenje

Kolesarjenje

Dolžina: 180 km
Vzpon: 2700 m
Št. okrepčevalnic: 0

Preberi več ...
Tek

Tek

Dolžina: 43 km
Vzpon: 2200 m
Št. okrepčevalnic: 3

Preberi več ...

 


Skupna dolžina
226,8 km

Vzpon
4900 m

Časovna omejitev
19 h

Št. tekmovalcev
50

Podpora
Delno samostojna
 

Zadnje novice

 

Pomembno: Prijavni postopek se je spremenil!

AlpineMan Xtreme Triathlon ekipa vas obvešča, da je prišlo do spremembe pri prijavnem postopku. Za premierno leto 2017 smo razpisali 50 tekmovalnih mest, katera ne bodo določena z žrebom pač pa bo mesta dobilo prvih 50 prijavljenih tekmovalcev. S 50. prijavo, oziroma najkasneje 22. februarja ob 23:59 CET (UTC +01:00) se bodo prijave uradno zaprle.

Torej...Kaj ti predlagamo?

Ne odlašaj s prijavo, imaš namreč še manj kot 30 dni časa do zaprtja prijav. Sprejmi izziv, ki ti ga ponuja Zlatorog in se podaj v to epsko raziskovanje Njegovega kraljestva!

Se vidimo 22. septembra 2017! ?

Novice

Sledenje dogajanju okoli Alpineman Xtreme Triathlon dogodka je lahko izredno enostavno.
V spodnje polje vpišite svoj e-poštni naslov in se naročite na novice.


Sponzorji

Če želite sponzorirati dogodek in povečati vašo razpoznavnost ali če imate kakršnokoli vprašanje, nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca.